Dette er en af Irmas gode opskrifter.
Marokkanske husmødre er ikke karrige med mandler og rosiner i den daglige madlavning, og de konfiterede citroner går igen i rigtig mange retter. Tilsammen giver de en frisk, fint balanceret sødme.
6 pers.
4 pakker Perlehønebryster
2 Citroner
1 dl. Mandel
1 dl Rosin
0.8 dl Olivenolie
4 Fed hvidløg
2 tsk Harissa (Marokkansk chilipasta)
4 stk Løg skåret i tynde skiver
6 dl Couscous
- Sæt ovnen på 200°
- Riv citronskal ned i en lille gryde. Drys 1 spsk. salt over og kom 2 dl vand i. Kog op og sluk for varmen
- Fordel mandler og rosiner i bunden af en bradepande
- Skær perlehønebrysterne ud i 2-3 stykker
- Kom citronsaft, olie, revet hvidløg, harissa og afdryppet citronskal i en skål. Vend nu perlehønebryster i blandingen
- Læg kødet over mandler og rosiner, drys med salt, hæld 1 dl vand i bunden af formen og stil midt i ovnen. Bag retten i 25 min
- Skær løgene i tynde skiver og steg dem sprøde i olie
- Tilbered couscous
- Fordel løgene over retten og server med couscous