Brug gerne et miks af lækre salater. Rucola for en lidt bitter pebret smag, babyspinat med en mild smag og romaine eller iceberg for knasende sprødhed. Alt er godt, feldsalat, salathoved, hjertesalat. Fintsnittet kål er også lækkert at vende i sammen med salaten -både spidskål, rødkål og grønkål.
4 pers.
200 g grøn salat, efter eget valg
2 pære, skåret i tynde skiver eller tern
50 g valnødder
25 g parmesan, i flager
Parmesandressing
1 dl cremefraiche 18 %
50 g parmesan, friskrevet
1 tsk pesto, efter eget valg
1 spsk mayonnaise
0,50 øko citron, saft og skal
salt
sort peber, friskkværne
Parmesandressing med pesto
Rør cremefraiche sammen med parmesan og pesto til det er ensartet og rør mayonnaise i. Smag til med salt og peber, lidt citronskal og et par dråber citronsaft
Anret salaten
Rist valnøddekernerne på en pande ved middelvarme. De skal ikke tage farve, men blot gennemvarmes.
Vend halvdelen af salaten med dressingen og anret på et fad. Fordel resten af salaten, samt pærer i skiver og de ristede valnødder over.
Tip
Salaten skal helst vendes sammen lige inden servering.
Dressingen kan laves i god tid inden og kan fint holde sig 2-3 dage i køleskabet.