1 stor mørbrad ca. ½ kg
smør til bruning
salt og peber
fars:
½ kg hakket kalv og flæsk
30-50 g hakkede valnøddekerner
ca. 1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 æg
½ dl sky – afkog fra den brunede mørbrad
ca. 3/4 dl portvin eller sherry
lidt knust timian eller oregano efter smag
3 plader butterdej
æg til pensling
Fjern alle sener og hinder fra mørbraden
Skær evt. den yderste spids af
Brun mørbraden i smør på en stor pande, vend den med træskeer så den bliver ensartet og hurtig brun over det hele – det må tage ca. 10 min at brune den.
Drys lidt salt og peber på den og kog panden af med lidt vand, til sky til farsen.
Ælt alle ingredienser til farsen sammen
Farsen hviler mindst ½ time -koldt.
Farsen skal være fast men smidig.
Optø butterdejen lidt og rul pladerne ud på et melet bord til ca. dobbelt størrelse.
Taglæg dem og tryk med kageruller stykkerne sammen til èn plader, der kan nå rundt om mørbraden med farsen omkring.
Læg et lag fars på butterdejen, den afkølede mørbrad lægges på og resten af farsen pakkes godt omkring.
Pak til slut butterdejen udenom, buk enderne godt ind, så der ikke kan løbe saft ud.
Læg pakken på et stykke smurt bagepapir med sammenføjningen af butterdejen ned mod papiret.
Pensel godt med sammenpisket æg.
Læg pakken på en bageplade.
Sådan kan mørbraden godt stå koldt og tildækket et par timer.
Pensel dejen med sammenpisket æg og sæt den i ovnen, lidt under midten ved 200-210 grader i 35-40 min. – Farsen vil da være gennembagt og mørbraden let lyserød indvendig. Ønskes den helt gennemstegt beregnes lidt længere tid ved 200 grader.
Mørbraden anrettes med brøndkarse og serveres med salat og halve bagte kartofler.
-
Seneste inlæg
- Amaretti 7. januar 2025
- Greenie – grøn smoothie 15. november 2023
- Saltmandler 15. november 2023
- Couscous med mandler og tørret frugt 15. november 2023
- Friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip 15. november 2023
Seneste kommentarer
Arkiv
- januar 2025
- november 2023
- maj 2022
- februar 2022
- oktober 2021
- juni 2021
- oktober 2020
- august 2020
- juli 2020
- oktober 2019
- juni 2019
- maj 2019
- marts 2019
- september 2018
- juni 2018
- marts 2018
- februar 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- juli 2017
- maj 2017
- april 2017
- marts 2017
- januar 2017
- december 2016
- juni 2016
- maj 2016
- april 2016
- marts 2016
- februar 2016
- januar 2016
- december 2015
- november 2015
- juli 2015
- august 2014
katagorier
- Aarstiderne
- Asiatisk
- Brød
- Desserter
- Dressing
- Drik
- Fisk og skaldyr
- Gratin og pate
- Grøntsager
- Gryderetter
- Indisk
- Italiensk
- Kage
- Kød
- Kryddersalt og krydderi
- Marokko
- Mellemøsten
- Morgenmad
- Nudler
- Pålæg og sandwichfyld
- Pasta
- Salater
- Småkager
- Småretter
- Snack
- Sødt
- Suppe
- Syltning
- Tærter
- Thai
- Tilbehør
- Tyrkiet
- Vegetar retter
Meta