½ kg hakket oksekød
1 kg auberginer
4-5 store kartofler
1 løg
½ bundt persille
1 ds. Flåede tomater
½ kop smør
½ kop revet ost
½ kop hvidvin
½ kop rasp
lidt revet muskatnød
salt og peber
olivenolie
3 æg
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. maizena
1 dl groftrevet cheddar-/danboost
Det hakkede kød brunes i en gryde med halvdelen af smørret og det hakkede løg – der røres næsten hele tiden.
Efter nogle minutter hældes hvidvinen i sammen med de maste, flåede tomater (eller 1 spsk tomatpasta rørt ud i en kop vand) Salt, peber og muskatnød tilsættes.
Kødet koges, til det er mørt. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt vand, men når kødet er færdigkogt, skal det helst have suget det meste af væden.
Gryden tages af varmen, og man tilsætter under omrøring ½ kop rasp, den hakkede persille og halvdelen af den revne ost.
Auberginerne skylles, tørres og skæres i skiver på langs.
Kartoflerne skrælles og skæres også i skiver.
Auberginer og kartofler brunes på en meget varm pande i halv smør og halvt olivenolie.
I et ildfast fad, der evt. pensles med lidt olivenolie, lægges nu et lag auberginer og kartofler. Herpå lægges et lag oksekød, atter et lag auberginer og kartofler, på ny et lag oksekød og til sidst et lag auberginer og kartofler.
Pisk æg, yoghurt, maizena og ost sammen.
Fordel æggemassen over retten
Bages ved 200-220 grader i 30-35 minutter
Mussaka´en bedst når den får lov til at stå og blive lidt lunken.
Servere med tomatsalat med oliven og feta.
-
Seneste inlæg
- Amaretti 7. januar 2025
- Greenie – grøn smoothie 15. november 2023
- Saltmandler 15. november 2023
- Couscous med mandler og tørret frugt 15. november 2023
- Friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip 15. november 2023
Seneste kommentarer
Arkiv
- januar 2025
- november 2023
- maj 2022
- februar 2022
- oktober 2021
- juni 2021
- oktober 2020
- august 2020
- juli 2020
- oktober 2019
- juni 2019
- maj 2019
- marts 2019
- september 2018
- juni 2018
- marts 2018
- februar 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- juli 2017
- maj 2017
- april 2017
- marts 2017
- januar 2017
- december 2016
- juni 2016
- maj 2016
- april 2016
- marts 2016
- februar 2016
- januar 2016
- december 2015
- november 2015
- juli 2015
- august 2014
katagorier
- Aarstiderne
- Asiatisk
- Brød
- Desserter
- Dressing
- Drik
- Fisk og skaldyr
- Gratin og pate
- Grøntsager
- Gryderetter
- Indisk
- Italiensk
- Kage
- Kød
- Kryddersalt og krydderi
- Marokko
- Mellemøsten
- Morgenmad
- Nudler
- Pålæg og sandwichfyld
- Pasta
- Salater
- Småkager
- Småretter
- Snack
- Sødt
- Suppe
- Syltning
- Tærter
- Thai
- Tilbehør
- Tyrkiet
- Vegetar retter
Meta