2 auberginer
2 tsk. olivenolie
2 mellemstore løg – i tynde skiver
1 kg hakket oksekød – helst 8-10% fedt
1 tsk. Allehånde
2 tsk. tørret mynte
2 spsk. ingefærmarmelade
2 spsk. koncentreret tomatpure
1½ dl rosiner eller korender
¾ l kogte ris – jasminiris
½ l revet cheddar ost – revet
Varm ovnen op til 250 grader
Auberginerne skæres i tynde skiver på langs, drysses med salt på begge sider og står i ca. 20 min
Herefter skylles saltet af, auberginerne tørres med papir og lægges i ét lag på en bageplade (evt. penslet med et tyndt lag olivenolie)
Bages på øverste rille i ovnen i 12-15 min til det bliver bløde og “safter” lidt i kanten
Auberginerne tages ud.
Ovnen skrues ned til 180 grader
Varm olien op og kom løgene ved.
Steges ved medium varme til løgene svagt begynder at tage farve – der røres hele tiden
Kom det hakkede kød ved.
Skru lidt om for varmen og steg kødet i ca. 10 min til det er brunet og næsten al væden er fordampet – brug evt. en gaffel til at skille evt. klumper
Tilsæt allehånde, mynte, marmelade, tomater og rosiner til kødet og lad det stege i yderligere 2 min – fjerns herefter fra varmen
Kom halvdelen af auberginerne i et ildfast fad, herefter halvdelen af kød blandingen, så halvdelen af risen og halvdelen af osten.
Gentag med resten af auberginer, kød, ris og ost.
Dæk fadet med stanniol og kom det i oven i ca. 20-25 min
Serveres sammen med salat og/eller brød
-
Seneste inlæg
- Amaretti 7. januar 2025
- Greenie – grøn smoothie 15. november 2023
- Saltmandler 15. november 2023
- Couscous med mandler og tørret frugt 15. november 2023
- Friske forårsruller med kylling, mango og peanutdip 15. november 2023
Seneste kommentarer
Arkiv
- januar 2025
- november 2023
- maj 2022
- februar 2022
- oktober 2021
- juni 2021
- oktober 2020
- august 2020
- juli 2020
- oktober 2019
- juni 2019
- maj 2019
- marts 2019
- september 2018
- juni 2018
- marts 2018
- februar 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- juli 2017
- maj 2017
- april 2017
- marts 2017
- januar 2017
- december 2016
- juni 2016
- maj 2016
- april 2016
- marts 2016
- februar 2016
- januar 2016
- december 2015
- november 2015
- juli 2015
- august 2014
katagorier
- Aarstiderne
- Asiatisk
- Brød
- Desserter
- Dressing
- Drik
- Fisk og skaldyr
- Gratin og pate
- Grøntsager
- Gryderetter
- Indisk
- Italiensk
- Kage
- Kød
- Kryddersalt og krydderi
- Marokko
- Mellemøsten
- Morgenmad
- Nudler
- Pålæg og sandwichfyld
- Pasta
- Salater
- Småkager
- Småretter
- Snack
- Sødt
- Suppe
- Syltning
- Tærter
- Thai
- Tilbehør
- Tyrkiet
- Vegetar retter
Meta