4 personer
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær
olie til stegning
1 1/2 spsk. stærk karry
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. spidskommen
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
2-3 søde kartofler
150-250 g grønne bønner (friske grønne bønner)
1 ds. kikærter
200-300 g blomkål
limesaft af 1-2 lime
salt
evt. chili
Topping
Frisk koriander
mynte (marokkansk)
3 spsk. ristet kokos
Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien, og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne ’brænde’ en smule af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 5 minutter, og tilsæt derefter kokosmælk.
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i mundrette tern. Kom dem i gryden sammen med kikærterne, og lad det hele simre i ca. 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
Skær bønnerne i ca. 5 cm stykker og blomkålen i mindre stykker. Kom blomkål og bønnerne i gryden, og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter.
Smag retten til med limesaft, salt og eventuelt en smule chili.
Server retten med masser af frisk koriander, mynte, ristet kokos samt Basmati ris