Æg med laks bagt en cocotte er en god brunchret
4 personer/cocotter
smør, eller olie
125 g varmrøget laks
8 æg
1 dl cremefraiche 18
8 grønne asparges
1 tsk dijon sennep
salt
sort peber, friskkværnet
1 håndfuld frisk timian
Smør 4 cocotter med smør eller olie.
Skær asparges og laks i mundrette stykker. Læg 8 aspargestoppe til side.
Slå æggene ud og skil hviderne fra blommerne. Læg blommerne til side i en skål – pas på at de ikke går i stykker.
Vend æggehviden med cremefraiche, asparges, laks, salt peber og ca 1 spsk friske timianblade og kom blandingen i cocotterne.
Kom til sidst to aspargestoppe øverst i hver cocotte.
Bag i en forvarmet ovn i 10 minutter ved 175 grader varmluft – herefter tilføjes æggeblommer i cocotterne, som bages videre i ca., 5 minutter.
Pynt med frisk timian inden servering.
Nydes mens de er varme, gerne med ristet rugbrød i skiver eller andet godt brød til.