
En virkelig god ret fra Årstidernes verdenskasse.
3 personer
1 pakke kyllingevinger ca. 8-9 vinger (fra frilands kylling)
40-50 g usaltede jordnødder
1 bundt broccoli (i grove buketter, stokken skrællet og i tern)
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (i tynde skiver)
½-1 spsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk 150 ml.
1 lime (halveret)
1 stilk citrongræs
¾ dl soja
1½ spsk. sukker
2 spsk. lys eddike
3 dl Basmati ris
Tænd ovnen på 220 °C varmluft.
Sæt ris over. (3 dl ris + 5 dl vand + 1 spsk salt)
Vend kyllingevingerne med en smule olie og salt. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir. og steg dem gyldne og gennemstegte i den varme ovn, 30-40 min.
Skyl og klargør imens grøntsagerne og limen som angivet i ingredienslisten.
Rist jordnødderne i lidt olie i en varm pande, 1-2 min. Tag dem op, salt dem, og hak dem groft.
Kom lidt mere olie i wokken, og steg broccolien ved høj varme i 1-2 min. Kom løget og hvidløget ved, og steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt rød karrypasta efter smag, og steg det kort. Hæld kokosmælken + ½-1 dl vand på, og kog broccoli-karryen op i et par minutter. Smag til med lime og salt.
Hak den nederste hvide og “bløde” del af citrongræsset ultra fint. Rør 1 spsk. citrongræs med 3/4 dl soja, 1½ spsk. sukker og 2 spsk. lys eddike i en stor skål.
Kom de helt varme kyllingevinger i dressingen, og vend dem godt rundt.
Servering:
Server de marinerede kyllingevinger med et drys jordnødder, og giv ris og spicy broccoli i karry.