500 g mandler
1 liter kogende vand
2 dl salt
2-4 spsk. krydderi – f.eks. Gram Marsala, Ras el hanout, røget paprika
Hæld det kogende vand og salt i en skål, og opløs salten.
Kom mandlerne i og rør godt rundt i skålen så det er helt blandet.
Lad det stå og trække i 1 time.
Tænd for ovnen – 175 grader
Hæld mandlerne i en sigte og lad dem dryppe af i min 2 min.
Mandlerne kan nu ristes i ovnen som de er og bliver til saltmandler eller de kan tilsættes krydderi.
Hvis det skal være kryddermandler tilsættes nu det ønskede krydderi og der vendes godt rundt i mandlerne så de er helt dækkede.
Mandlerne lægges i ét lag på bagepladen og bages i ovnen i ca. 16 min til de er gyldne men ikke mørke – hold godt øje, da det går ret hurtigt fra gylden til for mørk.
Lad mandlerne køle helt af inden de kommes i et tætsluttede glas.