75 g smør
275 g sukker
275 g hvedemel
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
1½ tsk. natron
3½ dl kærnemælk
3-4 æbler
Mandel-nødde karamel
150 g sukker
150 g smør
3 spsk. sirup
150 g blandet mandler og valnødder – hakket mellem groft
Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret.
Bland mel, kanel, kardemomme og natron sammen og rør det i dejen, skiftevis med kærnemælken.
Fordel dejen i en bradepande på 25 x 35 cm beklædt med bagepapir.
Skær æblerne i både (der er ikke grund til at skrælle dem).
Læg æblebådene over dejen og bag kagen ved 160° varmluft i 35 min.
Kom sukker, smør, sirup og mandler og valnødder i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet.
Fordel fyldet over kagen, bag den ved 225° i yderligere 10 min. og lad den afkøle.