190 g kikærter (400 g i kogt tilstand) – eller en dåse kikærter
1 dl kogevand (fra kikærterne)
2 spsk. Olivenolie
1 dl smagsneutral olie
1 spsk. tahin
1 tsk. paprika
1-2 knivspids røget paprika
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 fed hvidløg
1½ spsk. citronsaft
1 tsk. salt
2 knivspids peber
Dagen før: Kom kikærterne i en skål. Dæk med rigeligt vand, og lad dem stå på køl til i morgen.
Hæld iblødsætningsvandet fra kikærterne, kom dem i en gryde med rigeligt frisk vand, og kog dem møre, 20-25 minutter.
Hæld vandet fra kikærterne, men gem ca. 1 dl
Kom kikærter, 1 dl kogevand og de øvrige ingredienser i en blender, og kør det til en homogen masse. Smag hummussen til.