Endnu en god ret fra Årstidernes kvikkasse
300 g hvide jasminris
6 dl. vand
1 pakke kyllingeoverlår (i strimler) 280-320 g
1 broccoli (i mundrette buketter)
1 løg (i både)
2 fed hvidløg (i tynde skiver)
1-2 tsk bangkok-krydderiblanding
1 rød peber (i både)
1 ds kokosælk (160 ml)
½ citron (i både)
sukker og salt
Sæt vand over til ris, f.eks. i en elkedel.
Skyl risene i koldt vand, og sæt dem over i 6 dl kogende vand tilsat salt. Kog dem under låg ved svag varme i ca. 12 minutter. Lad risene hvile i 5-10 minutter.
Skyl og klargør grøntsagerne og citronen som angivet i ingredienslisten. Skær kyllingekødet i strimler.
Steg kyllingestrimlerne i lidt olie i en stor, varm gryde i 5-6 minutter, til de er gyldne og næsten gennemstegte.
Kom broccolien ved, og steg i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt løgbådene, og lad dem stege med kort. Tilsæt skiver af hvidløg og bangkok-krydderi, og drys med 1 nip sukker.
Hæld kokosmælk på retten, og lade det koge i et par minutter. Smag til med salt, sukker og evt. lidt mere bangkok-krydderi.
Kom både af rød peberfrugt i retten lige inden servering, og lad dem dampe med ganske kort – eller server dem som snack, hvis du bedre kan lide det.
serveres med citrinbåde til.