4 pers.
500-600 g skært oksekød (gullashterne/strimler)
2 spsk. olie
1 løg – finthakket
2 fed hvidløg – finthakket
3 gulerødder – i grove skiver
1/4 tsk. chili
2 spsk. paprika – god spansk og ikke for stærk
1 tsk. hel kommen
3 spsk. koncentreret tomatpure
5 dl oksebouillon
1-2 laurbærblade
1-1,5 dl piskefløde
salt og peber
Kom olie i en gryde og svits kødet ved høj varme.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med i 1 min.
Kom paprika, kommen og chili i og svits det i 10 sek.
Tilsæt tomatpure og svits det i 10 sek.
Kom bouillon, gulerødder og laurbærblade i. Bring det hele i kog.
Skru ned til svag varme og lad gullaschen simre under låg i ca. 1 time. Rør undervejs.
Tag låget af og lad retten koge lidt ind i ca. 30 min.
Tilsæt fløden og kog gullaschen igennem – smag til med salt og peber.
Serveret med kartoffelmos og et drys persille.