Dej:
250 g smør
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g mel
3 tsk. bagepulver
Marengsdej:
4 æggehvider
300 g sukker – tilsættes lidt af gangen
2 tsk. vaniljesukker
Drys:
200 g hakkede hasselnødder
Fyld:
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche
Jordbær eller andre friske bær
Smør, sukker og æggeblommer piskes godt sammen.
Mælk, mel og bagepulver tilsættes.
Æggehvider piskes stive sammen med vanilje og sukker – sukker der tilsættes lidt af gangen.
Dejen kommes i en bradepande på ca. 30×40 cm (formen skal enten smørres og meles godt eller fores med bagepapir)
Marengsdejen kommes ovenpå.
De hakkede nødder drysses på.
Bages ved 200 grader i ca. 30 min.
Når kagen er afkølet kommes flødefyldet på (flødeskum og cremefraiche rørt sammen) og kagen pyntes med en masse friske jordbær eller andre bær.