4 personer
2 broccoli
2 skalotteløg
8 tørrede figner
1 granatæbler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. rørsukker
havsalt og friskkværnet peber
Vask broccoliene grundigt i koldt vand og lad dem dryppe god af.
Snit broccolibuketterne fint og kom dem i en skål (gen stokkene). Skræl broccolistokkene og snit dem fint (brug gerne en kartoffelskræller) og kom dem i skålen.
Pil skalotteløgene og snit i tynde skiver.
Skær fignerne i tynde skiver
Del granatæblet i to og bank kerne ud ved at slå på skallen med en grydeske. Kom granatæblekernerne i skålen sammen med figner og skalotteløg.
Bland olie, eddike, sukker, salt og peber og vend dressingen i salaten.
Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra salt, peber og olie.
Salaten er klar bedst sammen dag.