80-90 stk.
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver
125 gram tranebær
375 gram blødt smør
500 grem rørsukker
2 hele æg
Sigt mel og bagepulver, tilsæt lakrids, tranebær og smør skåret i mindre stykker.
Ælt dejen med fingrene indtil smørret er opløst. Tilsæt dernæst sukker og æg, og ælt det ind i dejen, kun lige til den samler sig.
Del dejen i 3 lige store klumper og rul dejen ud i 3 ruller, ca. en 20 krones diameter. Pak dem ind i bagepapir og læg dem i fryseren eller køleskab til de er lidt hårde. (En god halv times tid)
Skær dernæst rullerne i tykke skiver på ca. 1 cm. og læg dem på en bageplade med god afstand.
Bages ved 180 grader i 8-11 minutter, alt efter hvor varm din ovn er.
TIP: Bag kun de småkager du har brug for og gem rullerne i fryseren til en anden god gang. De tages op af fryseren i ca. 15. minutter og kan derefter skæres i skiver og bages som ovenstående.