300-400 g blandede grønne salater
Dressing:
3 spsk olivenolie
2 tsk friskpresset citronsaft
2 spsk korinader-nøddemiks
Ristet koriander-nøddemiks:
10 g (1 spsk) hasselnødder
10 g (1 spsk) sesamfrø
1 tsk hel koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 nip stødt chili
½ tsk salt
Hasselnødderne tørristes på en hed pande, til skallen er mørk men ikke brændt – ryst panden undervejs, de brænder let på
De ristede nødder gnides i et viskestykke, så skallen gnides af.
Sesamfrø og hel koriander ristes ligeledes på en tør, hed pande, til de er gyldne – der røres undervejs.
Alle tre ingredienser blendes til em mellemgrov miks
Blandingen smages til med salt, chili og spidskommen
Dressingen blandes og smages til.
Salaten brækkes i passende stykker, skylles i en skål i flere hold vand, afdryppes og tørres i et viskestykke.
Lige inden serveringen vendes dressingen i salaten og nøddemiksen drysse over