4 portioner
2 dl jasminris
10 dl hønseboullion
10 dl hønseboullion
2 cm ingefær
3 stilke citrongræs
1 rød chili
8 stk kaffir-limeblade
1-2 dåser kokosmælk
2 limefrugter
2 limefrugter
3 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
450 g Mørksej (eller torsk eller anden lys fisk)
2 tomater
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander
Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 min.
Skræl ingefær, og skær ingefær, citrongræs og chili i tynde skiver. Kom ingefær, citrongræs og kaffir-limeblade i en gryde md kokosmælk og kog ved svag varme i 5 min. Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
Skær mørksejen i tern på 2×2 cm, og kom dem i suppen. Kog endnu 1 min. ved svag varme.
Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak koriander groft.
Hæld suppen op i store portionsskåle, kom tomater og forårsløg i og drys koriander over.