Marokkanske husmødre er ikke karrige med mandler og rosiner i den daglige madlavning, og de konfiterede citroner går igen i rigtig mange retter. Tilsammen giver de en frisk, fint balanceret sødme.
4 personer
4 pk perlehønebryster eller kyllingbrysfileter
2 citroner
1 dl mandler
1 dl rosiner
0,75 dl olivenolie
4 fed hvidløg
2 tsk. Harissa
4 løg i tynde skiver
6 dl couscous
Sæt ovnen på 200°. Riv citronskal ned i en lille gryde. Drys 1 spsk salt over og kom 2 dl vand i. Kog op og sluk for varmen.
Fordel mandler og rosiner i bunden af en bradepande.
Skær perlehønebrysterne/kylling ud i 2-3 stykker. Kom citronsaft, olie, revet hvidløg, harissa og afdryppet citronskal i en skål. Vend nu perlehønebryster i blandingen.
Læg kødet over mandler og rosiner, drys med salt, hæld 1 dl vand i bunden af formen og stil midt i ovnen. Bag retten i 25 min.
Skær løgene i tynde skiver og steg dem sprøde i olie.
Tilbered couscous.
Fordel løgene over retten og server med couscous.