Dette er den lagkage som min mormor plejer at bage og som er blevet en tradition i vores familie.
60 g smør
120 g sukker
3 æggeblommer
85 g mel
2 tsk. bagepulver
3½-4 spsk. fløde
Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
Fyld:
3 dl piskefløde
½ kop smuttede og groft hakkede mandler
100 g mørk chokolade, groft skåret
Smør, sukker og æggeblommer røres godt.
Mel, bagepulver og fløde røres i.
Dejen deles i to smurte og melede springforme.
Æggehviderne piskes stive.
Sukker piskes i af nogle gange.
Marengsen fordeles over dejen i de to springforme.
Bages på nederste rille ved 160 grader i ca. 35 min.
Afkøles helt.
Piskefløde piskes til flødeskum og mandler og chokolade vendes i.
Fyldet lægges mellem de to bunde.
Vigtigt!! Lagkagen skal bages og lægges sammen dagen før, og opbevares i køleskabet.