2 kager på 17 x 27 cm
350 g smør
350 g mørk chokolade
6 æg
500 g sukker
kornene fra 1 stang god vanilje
225 g hvedemel
1 tsk groft flagesalt
275 g nødder – hasselnødder eller valnødder eller en blanding.
Varm ovnen op til 180 grader
Beklæd formene med bagepapir (to forme på ca. 17×27 cm)
Smelt smør og chokolade i en kasserolle, ved middel til lav varme.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn godt sammen med en håndmixer, til det bliver lysegult og luftigt.
Bland mel og salt i en skål.
Lad chokoladen køle lidt af på køkkenbordet, og pisk så chokoladen i æggemassen.
Vend nødderne i (hasselnødderne bruges hele og valnødderne halveres inden de kommer i dejen) og til sidst vendes mel og salt i.
Kom dejen i formene, og bag dem i ca. 25-28 min midt i ovnen.