1 glas
400 g blommer
125 g rørsukker
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniliesukker ( den grove af rørsukker)
2 spsk vand
1 hel kanel
2 stjerneanis
1/2 tsk rød melatin + 1 spsk rørsukker – blandet
Rengør, halver og udsten blommerne og skær den i 1/4 eller 1/8 alt efter størrelse.
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, blommer, kanel, stjerneanis og vand i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner. Kom melatin-sukker blandingen i marmelade og lad den koge med i 2 min.
Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand.
Kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.