Disse kødboller er en klar favorit i vores familie. Smager godt i tomatsaucen men vi bruger dem nu mest uden tomatsauce, som tilbehør til salater.
3 skiver franskbrød uden skorpe
450 g magert hakket lam eller oksekød
1 sammenpisket æg
1 fed hvidløg – knust
¼ tsk kanel
½ tsk paprika
salt og peber
2½ spsk hhvedemel
2 spsk Olivenolie
5 flåede tomater, hakkede uden kerner
1 hakket grøn peberfrugt
3 dl vand
Udblød brødet i lidt vand, tryk det overskydende vand af og smulder det ned i en stor skål.
Ælt det sammen med kødet, ægget, hvidløg, kanel, paprika, salt og peber – hold hænderne fugtige undervejs
Når farsen er god, trilles stadig med fugtige hænder, valnødde-store kugler, som vendes i melet.
Kødbollerne steges på panden og lægges på et fad
Hæld tomater, peberfrugt, vand, salt og peber på panden og lad det simre i 15-20 min
Herefter lægges kødbollerne tilbage i saucen og retten simre ca 5 min
Serveres straks sammen med pilav eller ris og salat